Дали историята е това, което сме учили в учебниците? Не се ли повтаря в реалността антиутопията на Оруел "1984", в която специални екипи пренаписват историческите събития и представят нещата така, както иска "вътрешното ядро" - скритият управляващ елит?

Защо не учехме, че болшевизмът е наложен от една еврейска клика, "хванала за косите руския народ", според Чърчъл? Защо няма холокост за 66 милиона православни християни, избити от тази еврейска клика?

Защо не знаем, че едни и същи финансови магнати от Уолстрийт финансираха Троцки и Хитлер?

Не беше ли 11 септември 2001 г. акт, извършен от свръхелита за пренареждане на света?

Да се опитаме да си отговорим на тези и други подобни въпроси.

Испания разреши отричането на Холокоста ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 13
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 02 Август 2011 21:52

Върховния съд в Испания, с решението си от 3 юли, отнеми забраната за отричане на Холокоста.
 

Испанският върховен съд с постановление от 3 юли отмени наказателното преследване за отричане на Холокоста, дори и ако тези теории се използват за оправдаване на действията на Германия през Втората световна война.
Това решение сложи край на скандалния закон за защита на Холокоста, който беше приет през 1996 г. под натиска на консервативното правителство на Хосе Мария Аснар. Този закон създаваше пречки на историците, като не им позволяваше да изразяват обективно мнението си поради страх от репресии.
Интересното в случая е факта, че Аснар някога е бил член на дясната фаталистка лига за освобождение и е взел участие в действията на десните студентски организации през 70-те години.
Върховния съд призна, че закона за защита на Холокоста нарушава правото на всеки човек да изразява свободно своята гледна точка и противоречи на испанската конституция. Съдиите отхвърлиха аргументите на защитниците на Холокоста, че същият е причинил вреда на евреите и застрашил самото им съществуване. Съдиите смятат, че човек или група хора няма защо да се обиждат на това, как други свободно изразяват своята гледна точка. С други думи, съдът постави свободата на словото и свободата на разпространение на информацията над интересите на отделни личности и партикулярни групи. Главния съдия Адолфо Прего де Оливеро Толивар заяви:
„Ние не можем да наказваме някого, заради това, че просто разпространява идеология, независимо до какво може да доведе тази идеология”.
Сега вече в Испания спокойно можеш да кажеш, че „Немците не са използвали газови камери за убиване на хора”.
„Всички тези твърдения са неприятни, но в съвременната правова държава за тях не се наказва, защото вратите в нашето общество трябва да бъдат широко отворени към всички гледни точки.” заяви съдията. В същото време той добави, че ще продължават да се наказват всички призиви за насилие.

Коментари
Добавяне на нов Търсене
Коментирай
Име:
Email:
 
Заглавие:
 
Моля, въведете анти-спам кода, който виждате на картинката.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Цитат на деня

За демокрацията пропагандата е това, което е сопата за тоталитарната държава.

Ноам ЧомскиАнкета

Какво е мнението Ви за материалите в сайта?
 

Кой е тук?

В момента има 4 посетителя в сайта